U19-final på Lördag

Lördag 27:e oktober avslutas tävlingssäsongen i Sverige då landets två bästa U19-lag gör upp om SM-guldet på Tyresövallen, då Tyresö och Örebro ställs mot varandra.

Tyresö har gått obesegrade genom serien och har haft en betryggande marginal i poängprotokollet i samtliga matcher i år. Den jämnaste matchen var semifinalen mot Kristianstad, då Tyresö vann med 24 poängs marginal (26-2). Örebro har en enda förlust under årets spel, i hemmamötet med just Tyresö (51-12), men har spelat en hel del jämna matcher på vägen fram till final.

Tyresö får anses ha ett visst favoritskap i kraft av resultatet lagen emellan i seriespelet, samt det faktum att finalen spelas i Tyresö. Det finns dock en hel del som talar för att Örebro kommer bjuda upp till en tät och oviss kamp mellan två riktigt duktiga fotbollslag. Inte minst har Black Knights visat prov på väldigt stark karaktär under säsongen, då man trots en tunn trupp klarat av att ta viktiga segrar och vara som bäst när det gäller som mest. Till finalen tycks dessutom Örebros trupp vara tämligen skadefri och därmed bredare än vid mötet lagen emellan i grundserien. Alla med intresse för fotboll bör ta sig till Tyresövallen för att avnjuta denna match!

Båda lagen innehåller en stor mängd spelare med fina meriter från landslag, och med stor potential inför framtiden. Vi ger er här fyra profiler att hålla ögonen på lite extra under finalen:

Joel Isacson, Örebro
Tröjnummer: 8
Ålder: 18år
Position: QB

Joel tillhör landets mest lovande på QB-positionen och har verkligen levererat under årets säsong. En välväxt spelare med en stark arm som även kan springa själv vid behov. Favoritmåltavlorna är #80 Johannes Lindéus och #84 Filip Wetterberg som båda har potential att skapa stora spel med bollen i händerna.
Joel är en av två QB’s på fotbollsgymnasiet RIG i Uppsala.

Sebastian Nilsson, Örebro
Tröjnummer: 77
Ålder: 18år
Position: OL/DL
Sebastian är en riktig ”iron man” som nästan aldrig lämnar planen, och som är nyckelspelare på både den offensiva och den defensiva linjen för sitt Örebro. Med en kombination av storlek, spelförståelse och hjärta tillhör han landets absolut mest lovande linjespelare.

Dennis Isberg, Tyresö
Tröjnummer: 8
Ålder: 18år
Position: QB
Dennis är rankad som landets bästa junior-QB då han knep startplatsen i det juniorlandslag som i somras spelade VM. En spelare med mycket god träffsäkerhet i sina passningar, och som dessutom är mycket kvick och svårtacklad när han väljer att springa med bollen. Har under säsongen visat upp fint samarbete med #13 Kevin Börzsei och #2 Axel Alenius.

Rasmus Mörne, Tyresö
Tröjnummer: 98
Ålder: 18år
Position: TE/DL
Rasmus är en atletisk och kraftfull spelare som är oerhört svår att blockera en mot en, och som alltid spelar med en bra ”motor” på DL. I slutet av säsongen har han fått en allt större roll på offense, primärt som TE där han bidrar med fysisk blockering och riktigt bra händer.

Arrangör av SM-finalen för U19 på uppdrag av SAFF är Tyresö Royal Crowns, som härmed vill välkomna alla fotbollsintresserade i landet till en härlig dag på Tyresövallen. Förutom själva matchen så kommer det finnas gott om aktiviteter på arenan:

  • Hoppborg
  • Prova på amerikansk fotboll
  • Försäljning av mat & dryck

Varmt välkomna!

SM-FINAL LÖRDAG 27 OKTOBER KLOCKAN 14.00

TYRESÖVALLEN

Text: Leo Billgren
Foto: Jonas Domfors