Storbritannien väntar i svensk EM-premiär

Den 12 augusti inleds EM för damer som i år spelas i Leeds med Storbritannien, Sverige, Österrike och Finland som deltagande nationer. Sverige får en spännande utmaning redan i öppningsmatchen då hemmanationen Storbritannien står för motståndet.

IFAF Women’s European Championships Finals 2019 är det officiella namnet på turneringen som spelas 12-17 augusti på South Leeds Stadium, John Charles Centre for Sport i brittiska Leeds.

I senaste EM-turneringen, som spelades 2015 i Spanien, slutade Sverige på en sjätteplats, men laget har tagit steg framåt och spelade jämnt mot Finland i senaste finnkampen, samma Finland som vann tidigare nämnda turneringen och därmed går in turneringen som regerande Europamästare.

Premiärmatchen spelas mot Storbritannien den 12 augusti kl. 19 brittisk tid, kl. 20  i Sverige. Länderna har mötts tre gånger tidigare och samtliga gånger har Storbritannien vunnit: 27-10 år 2013, 26-14 2014 och 30-14 2015.

Efter Storbritannien väntar Finland den 14 augusti och Österrike den 17 augusti. Turneringen spelas som ett gruppspel där vinnaren tar hem EM-guldet, vilket gör att minst två segrar kommer krävs för att kunna tävla om guldet, en svår men ingen omöjlig uppgift för svenskorna.

Sveriges förbundskapten Christian Forsman reser med ett starkt lag till Leeds bestående av 43 spelare från sex olika föreningar– här finns hela den svenska truppen – och Svenska Amerikansk Fotbollförbundet kommer rapportera dagligen från turneringen på amerikanskfotboll.com och via sina sociala medier.

Samtliga matcher kommer också att livesändes på Youtube och Facebook och den officiella webbsidan för turneringen är http://wecleeds2019.co.uk. Biljetter till matcherna kan köpas via matchernas Facebook-event eller på plats på arenan.

Heja Sverige!