Snart semifinalklart i Damserien

Det börjar även dra ihop sig i damserien. Sista matchen i serien spelas på lördag. Det står redan klart att Arlanda Jets möter Stockholm Mean Machines i den ena semifinalen i slutspelet i damserien.

I den andra semifinalen möter Örebro Black Knights damer vinnaren i matchen mellan Västerås Roedeers och nykomlingarna i serien Jönköping Spartans. Den högdramatiska matchen avgörs på lördag och har alla förutsättningar att bli en riktig rysare

Örebro Black Knights besegrade Västerås med hela 48-0 i den sista matchen i serien. Örebro har därmed vunnit sex av sex matcher. Samtidigt slog Stockholm Mean Machines damer Carlstad Crusaders damer. Nu återstår alltså semifinalen för Örebro efter någon veckas matchuppehåll.

Det blev alltså inget slutspel i år för värmlänningarna, vars herrlag är suverän tabelletta i Superserien. Istället får man glädjas över att man fick ihop fullt lag och kunde spela 11-manna i år. Laget har rekryterat bra under säsongen och behöver nu lite tid att spela ihop sig och få den rutin som behövs till nästa säsong.

Slutspelet avgörs vecka 26 och 27, det vill säga i månadsskiftet juni/juli. SM-finalen spelas samtidigt som herrarnas SM-final på Stockholms Stadion lördagen den 9 juli.