Seriefinal i Friday Night Football

Friday Night Football bjuder denna vecka på seriefinal, där det vinnande laget säkrar en slutspelsplats.

Det laget som vinner kommer också att vara det enda obesegrade laget i årets upplaga av Superserien.

Foto: Hans Cullberg

Vi kommer också att få se två av årets bästa QB:s i Carlstad Crusaders Philip Juhlin som leder passningsligan på 231 yards per match och 14 touchdowns, mot Örebro Black Knights Corbin Lawler som snittat 152 yards och har gjort elva touchdowns.

På WR-sidan är Carlstad Crusaders starkt med Marcus Johnsson och Jacob Dahre, som tillsammans snittat 153 yards per match och har gjort åtta touchdowns, medan Örebro är ledande på RB-sidan med 145 yards och elva touchdowns.

Defensivt ser vi årets två dominanter där båda lagen hållit sina motståndare till minus-yards. Örebro är överlägset med endast 80 yards per match mot deras passförsvar och inga insläppta touchdowns.

Nästa kapitel
Carlstad Crusaders Head coach, Tracey Gere, ser fram emot den TV-sända matchen:

– Förra helgen tog Europa-äventyret slut för Carlstad Crusaders med en förlust i övertid mot Helsinki Roosters. Vi visste att det skulle bli en tuff match och det var det ända till sista sekunderna. Det gick inte vår väg i slutet, så nu är det dags att börja nästa kapitel. Det kändes konstigt att spela en sådan viktig och avslutande match mitt i säsongen.

– Det bästa botemedlet för en sådan besviken förlust är nästa utmaning, ju snabbare desto bättre. Örebro har imponerat i år. Denna utmaning taggar hela laget och gör att fokus ligger framåt.

Tracey Gere anser att det som sticker ut med Örebro är att laget spelar snabbt, fysiskt och disciplinerat.

– Örebro spelar precis som Carlstad Crusaders har spelat i många år. Matchen kommer att likna två bockar som slåss.

Matchen spelas på Behrn Arena i Örebro med start 18.30. Sändningen i CMore och TV4 Sport startar 18.20.

Källa: Carlstad Crusaders hemsida, skribent Robert Sundberg.