SAFF lärde av innebandyn

I lördags avgjordes SM-finalerna i innebandy i ett fullsatt Globen – och med SAFF-representant på plats. 

Drygt 13 000 åskådare såg Iksu ta SM-guldet på damsidan och Falun på herrsidan i Ericsson Globe.

Foto: Angelo Törnblom Welander

En av dem var var Angelo Törnblom Welander, styrelseledamot och evenemangsansvarig på Svenska Amerikansk Fotbollförbundet.

Han var med bakom kulisserna på evenemanget, för att se, lära och plocka med sig goda idéer till SM-finalen på Behrn Arena lördagen den 8 juli.

– SM-finalen i innebandy är en fantastisk tillställning med en otrolig inramning. Dessutom avgörs både dam-och herrfinalen under samma evenemang, vilket är ovanligt, säger han.

Så, vilka guldkorn plockar du med dig från Ericsson Globe?

– Oj, det är en lång lista, men ska jag plocka ut något får det bli att de delar ut pris till Årets spelare på plats, att de har en match med partners, ledare, styrelseledamöter och anställda på SM-finalbanan före SM-finalerna för att stärka partnerrelationerna och att de hade endast en publikingång där publiken gick genom ett mäss- och evenemangsområde innan de gick och satte sig på sina platser.

– Att hela Globen släcktes ned och personal från sponsorn Försvarsmakten kom inspringande med pannlampor, lämnade över matchbollen i en säkerhetslåda till ÖB, som i sin tur lämnade över den till domarna, var också effektfullt.

Foto: Angelo Törnblom Welander

Något Svenska Innebandyförbundet såsom arrangör skulle kunna lära av Svenska Amerikansk Fotbollförbundets SM-final?

– Lära vet jag inte, men innebandyn har valt att lägga damfinalen före herrfinalen. Vi har valt att göra tvärtom i år.

Thomas Björn