Olof Eriksson årets RF-stipendiat

olof-eriksson

 

RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2016/17 på 50 000 kr går i år till Olof Eriksson, 27, Carlstad Crusaders och landslaget. Riksidrottsförbundet har i dagarna utsett 75 aktiva elitidrottare som stipendiater från RF:s olika specialförbund.

Grattis säger vi till Olof, som spelat en rad säsonger med svensk mästarna Carlstad Crusaders och ett flertal landskamper och även i EM.

-Tack. Ja, det var roligt och en väldig uppmuntran. Ett skönt kvitto på att man gjort bra ifrån sig. Jag sökte stipendiet för cirka ett år sedan. Det handlar om 25 000 kr per termin, alltså totalt 50 000 kr. Villkor för att få söka är att man idrottar på elitnivå och att man samtidigt pluggar.

Vid sidan av fotbollen läser han på kandidatprogrammet i fysik med inriktning mot teoretisk fysik på Karlstad Universitet. Drömmen är att få syssla med klimatforskning i framtiden.

Vad ska du göra med pengarna?

-Vet inte ännu. Men det blir nog en ny miniräknare till att börja med, skrattar han.

Olof, som vid det här laget spelat amerikansk fotboll i elva säsonger, började den idrottsliga karriären i Falun. Sedan rekryterades han till Carlstad Crusaders. 2011/2012 spelade han och pluggade ett år i USA, närmare bestämt på Wilmington College i Ohio.

-Det var verkligen jätteroligt. Där fanns alla möjligheter att utvecklas inom sporten.

Olofs målsättning är att få spela ytterligare ett EM med landslaget. Kval spelas nästa år. När det gäller Carlstad Crusaders tänker han bidra till att laget fortsätter på den inslagna vägen och tar fler SM-titlar.

-Men nivån på superserien ökar hela tiden och det blir allt svårare att dominera, säger han.

Han är dock inte med i den landslagstrupp som åker till Finland till helgen. Han var nämligen sjuk på uttagningslägret förra helgen. Men i Polen var han med och vann för att par veckor sedan.