Ny coach till JLL

Snart gör sig juniorlandslaget redo att ha sitt första läger för 2017 och det kommer att vara lite nya ansikten på plats. Först ut att presenteras är försvarets nya linjetränare, Pablo Valenzuela. Ett lite annorlunda val kan tyckas då Pablo spenderat de senaste 20 åren som spelare på den offensiva linjen.

”Jag har känt Pablo sedan han var 10 år gammal i olika kapaciteter, elev, spelare och tränarkollega. Med det sagt så vågar jag påstå att jag känner honom väldigt bra och vet hans styrkor. I Pablo får vi en energisk tränare med stor kunskap. Han är enormt bra på att relatera med ungdomar och har en förmåga att få dem att överprestera. Den defensiva linjen får nu en tränare som kan alla knep i boken och får nu möjligheten att lära sig de små detaljerna som är direkt avgörande på den internationella scenen.”
Andreas Ehrenreich, förbundskapten

Pablo började spela amerikansk fotboll med den första kullen som spelade PeeWee (U13/U11) i seriespel. Han är med andra ord en av de som spelat hela vägen från yngre junior till seniorspel. Pablo har representerat Sverige i junior och herrlandslag där det sammantaget blivit mer än 20 landskamper, där spel i 3 EM ingår. Pablo har också varit en av Sveriges främsta longsnappers de senaste 10 åren och med den kompetensen lyfter han staben även ur ett specialteams hänseende.

”Jag älskar nya utmaningar och jag ser framemot att jobba med de bästa i landet. Att få förvalta och förädla så mycket talang är något som få coacher får möjlighet till. Mitt mål är att göra varje spelare till den bästa amerikanska fotbollsspelaren som den kan bli.”

Pablo är utbildad fritidspedagog och jobbar till vardags som fritidsledare i Tyresö kommun. Han har coachat den offensiva linjen på juniornivå samt drivit ett skollag med spel i Karl Holfves minne under 2 år. Vidare har han representerat STAFF i DM-cup.

”Jag tycker att valet av Pablo är jättebra. Det är bra att det är någon som nyligen varit spelare, en lite yngre coach som spelarna säkert har följt under karriären och kan se upp till. I JLL så tror jag att man behöver en bra ledare som positionstränare, en som får med sig ”kidsen” snarare än en som sitter på 10 olika sätt hur man kan göra en ”rip move”. Tror Pablo kommer passa galant som JLL coach!”
Olof Flemström – mångfaldig landslagsspelare och Carlstad Crusaders legendar