Minmin Zhao dubbelt belönad på MVP-galan

Minmin Zhao tyckte det var tråkigt i Sverige på vintern när hon kom hit från Kina för sju år sedan. Därför började hon träna amerikansk fotboll inomhus.

Allt slit och all träning har lönat sig. Igår blev hon dubbelt belönad och utsågs till Årets Spelare och Årets Running back i damserien.

”Jag blev väldigt överraskad när mitt namn ropades upp under prisutdelningen här på MVP-galan. Det här var verkligen kul”, säger en glad Minmin. Hon är en av stöttepelarna i Örebro Black Knights damlag.

Efter att ha kommit tillbaka från en efterhängsen skada är hon mycket nöjd med årets säsong. Örebro är i final för andra året i rad och revanschsugna till tusen efter förlusten förra året mot Stockholm Mean Machines.

Minmin berättar att hon tränar mycket. Löpning och gymträning är det hon lägger mest tid på när hon tränar individuellt. I våras sprang hon Göteborgsvarvet, världens största halvmarathon, för första gången och är sugen på mer av den sorten.

Black Knights, som vann grundserien i division 1, hade elva nomineringar på damsidan. Och vann priser i fem av kategorierna: förutom Minmin Zhao blev Tove Hedengren bästa linebacker samtidigt som Angelica Thingstad blev årets O-linespelare och Sara Lidner blev årets D-linespelare.