Marcus kraftfulla comeback

Förra året: skadad större delen av säsongen. I år: tvåa i statistiken över sprungna yards bland Superseriens Wide receivers. Äntligen får Marcus Johnsson i Carlstad Crusaders visa vad han går för.

Leendet på Marcus Johnssons ansikte när han skrev på för Carlstad Crusaders inför säsongen 2016, efter att ha gjort mycket bra ifrån sig i Kristianstad Predetors, förbyttes snart i ett sammanbitet ansiktsuttryck.

En stressfaktur i foten tre veckor före seriepremiären 2016 gjorde att Marcus fick sitta och titta på, på träningar och matcher, ända fram till semifinalen då han äntligen var spelklar.

– Usch, det var jobbigt. Det enda jag kunde göra var att träna överkroppen, berättar Marcus och växlar snabbt in på årets säsong istället:

– Jag var väldigt spelsugen och det är kul att vara med igen. Samspelet med vår quarterback Phil (Philip Juhlin) har fungerat riktigt bra. Det känns som att han litar på mig och hittar mig lätt med sina passningar.


Marcus Johnsson, skadefri och framgångsrik.

Foto: Hans Cullberg

Samarbetat har placerat Marcus Johnsson tvåa i sprungna yards bland Wide receivers i Superserien, 656 yards – slagen endast av lagkamraten Jacob Dahre, 753.

– Det är hård konkurrens och Jacob är en av de absolut bästa på sin position i hela Superserien, så jag får vara nöjd även om det är en bit upp till mina 1 200 yards från säsongen 2014. Tusen yards på tio matcher är en sådan där gräns du gärna vill nå som Wide receiver.

Örebro bästa matchen
Carlstad Crusaders har gått fram som en ångvält i Superserien i år. Idel vinster och ytterst få insläppta mål, totalt endast sex poäng bakåt på de tre senaste matcherna.

– Vår defensiv är bättre, och även vår offensiv som faktiskt är bättre än någonsin. Bästa matchen i år var mot Örebro. Stämningen och rivaliteten hade byggts upp före matchen och vi ville verkligen visa vilka som bestämmer. Om någon kan slå oss? Det har ju inte gått hittills i alla fall…

Vad gör då Carlstad Crusaders så överlägset i år?

– Jag har svårt att se något lag som tränar hårdare än vad vi gör. Det finns dessutom en speciell stämning i klubben som jag inte har mött någon annanstans. Lägg där till att klubben har ett bra nätverk i USA för att plocka hem intressanta spelare och ledare.

Nu närmast står Tyresö Royal Crowns borta på programmet, i TV-sända Friday Night Football-matchen fredag kväll.

– Jag tror det kan bli tufft, Tyresö förlorade mot Limhamn senast och är revanschsuget. Vår tränare brukar säga att vi är laget att slå, och att det skulle ”göra motståndarnas dag”, så vi måste gå för fullt. Det ska bli kul!

Matchen sänds i CMore och TV4 Sport med start 18.20.