Jämnheten Mean Machines styrka i slutspelet

En jämn trupp med bra spelare på alla positioner som dessutom visar ledarskap. Därför gick Stockholm Mean Machines U19-lag obesegrat genom Östra serien – och är en av favoriterna till SM-guldet.

– Vi är en bra grupp med bra ledare. Vi har en stark stomme i laget bestående av sistaårsjuniorerna som dessutom visar bra ledarskap både på och utanför planen. Vi har inte bara enstaka bra spelare, utan är starka på alla positioner. Jag är stolt över den insats vi gjort hittills, förklarar Rik Parker, head coach för Mean Machines U19-lag.

Mean Machines har inte mött Örebro Black Knights i år, då Örebro hört till Västra serien där de slutade tvåa efter Kristianstad Predators. Nu ställs de mot varandra i den ena av de två semifinalerna. Örebro besegrade STU Northside Bulls med 35-0 i kvartsfinalen.

– Jag har sett Örebro på film. De är stora och starka, har ett bra försvar och spelar mycket springspel, precis som vi. Vi är ganska lika som lag, säger Rik Parker som har en lösning på hur ungdomsfotbollen ska utvecklas ytterligare:

– Vi behöver satsa ännu mer resurser om vi menar allvar med att hjälpa våra ungdomsspelare att uppnå sina drömmer – oftast att ta sig till USA och lyckas där. Svenska ungdomar har samma drömmar som amerikanska high school-ungdomar. De vill till NFL!

Stockholm Mean Machines möter Örebro Black Knights 
i den ena semifinalen i SM-slutspelet U19.

Foto: Stockholm Mean Machines

Fredrik Pilbäck, head coach för herrlaget i Stockholm Mean Machines, är också nöjd med året för U19-laget så här långt.

– Jag är tacksam att det fungerar så bra. Vi har 15-20 spelare i en kärntrupp som vi kompletterat med 10-15 från U17-laget, som bara spelat tre matcher under säsongen. Vi har en stor trupp, precis som Tyresö och Göteborg, säger Fredrik Pilbäck och fortsätter:

– Våra spelare är bra atleter och skickliga fotbollsspelare. Vi har testat dem fysiskt och några av dem är aktuella för att ta steget upp i Superserielaget nästa år. Har du fysiken kan du bygga det mentala, men har du inte fysiken blir det svårt att nå ända fram.

I den andra semifinalen möts Kristianstad Predators och Tyresö Royal Crowns, som besegrade Göteborg Marvels i kvartsfinalen med 34-6.

Semifinalerna i SM-slutspelet U19 spelas enligt följande:

  • Kristianstad Predators-Tyresö Royal Crowns, lördag 7 okt kl. 14.00 på Kristianstad IP.
  • Stockholm Mean Machines-Örebro Black Knights, söndag 8 okt kl. 15.00 på Zinkensdamm IP.