Griffins damer reste sig rekordsnabbt

I början av 2016 lade Limhamn Griffins ned damlaget. Det blev ramaskri – och spelare strömmade till för att bidra till en ny era i Malmö-lagets historia där Griffins möter Carlstad Crusaders på Valborg.

Februari 2016. Träning för Limhamn Griffins damlag på ett blåsigt Hästhagen-fältet i Malmö. 2-3 spelare och en coach, Emma Svensson, tillika styrelseledamot – och sportchef i föreningen.

Styrelsen beslutar att lägga ned verksamheten.

Det blev ramaskri bland damspelarna som älskar spelet med den ovala bollen i Malmö. Bara några dagar återuppstår laget, och ett drygt tiotal spelare har anslutit.

Limhamns Griffins damlag 2.0 har startat.

När vi skriver april 2017 är det 19 spelare i truppen, och det är fullt fokus på träningen.


Emma Svensson, tränare damerna, sportchef
och styrelseledamot Limhamn Griffins.
Foto: Privat

– Vår styrka är att vi är en tajt grupp där alla ställer upp för varandra. Vi slipar på grunderna och bygger på med olika spel undan för undan, säger Emma Svensson som är uppväxt i Kristianstad och spelade med killarna i ungdomslagen i Predators innan hon gjorde en utflykt till Stockholm och tre år i Arlanda Jets damer i division 1.

För tre år sedan flyttade hon till Malmö i Griffins för att bygga upp något stort.

Nu väntar Griffins andra match i damernas division 1, mot Carlstad Crusaders, efter förlust mot Örebro borta i premiären.

– Matchen mot Örebro var ett brutalt uppvaknande för våra spelare. Vi är inte vana vid det tempot. Nu vet vi vad det handlar om och träningen den här veckan har varit mycket bra, med bra fokus och bra passningar.

– Vi vet att Carlstad är bra, men det enda vi kan göra är att koncentrera oss på vårt eget spel, säger Emma Svensson som också ser en extra krydda i att matchen streamas och kan ses på dator, mobil, läsplatta eller kopplad till teven för den som inte väljer att komma och se matchen live i Limhamn på Valborgsmässoafton kl.15.00.


Limhamn Griffins laddar för match mot Carlstad
Crusaders på Valborg. 
Foto: Nicole Isgren