Förra årets final glömd – och inte…

I helgen spelas kvartsfinalerna i division 1, bland annat reprisen på förra årets final: Kristianstad Predators-Arlanda Jets. En finalmatch som påverkar de två lagen olika inför kvartsfinaldrabbningen.

Så här spelas kvartsfinalerna:

  1. STU-Ekeby Greys
  2. Kristianstad Predators-Arlanda Jets
  3. Göteborg Marvels-Karlskoga Wolves
  4. Borås Rhinos-Skövde Dukes

Alla matcherna ser högintressanta ut, men finalreprisen i division 1 mellan Predators och Jets från förra året sticker ändå ut.

Tyson Guillen, stark man i Kristianstad Predators, har inte riktigt kunna släppa förra årets finalförlust: 0-14 mot Arlanda Jets.

– Vi är revanschsugna! Vi ser bra ut just nu, har ett ungt lag med speed och ändå en hel del rutin, bland andra Benjamin Hörnquist. Vår O-Line ser riktigt bra ut. Vi har blivit lite bättre hela säsongen och är kompakta. Men Game Day är något annat och Arlanda kommer säkert väl förberedda.


Kristianstad Predators är revanschsuget efter
division 1-finalförlusten mot Arlanda Jets förra året.
Foto: Kristianstad Predators

Det är sista matchen på gamla idrottsplatsen. Kommunen har beslutat att satsa på en ny arena i närheten av den gamla, och som invigs i vår.

– Det vore kul att sätta punkt genom att vara ett av lagen som spelar final i division 1 här på gamla idrottsplatsen. Det är bra med en ny arena, men samtidigt lite ”sad” att gamla arenan rivs. Det finns många fina minnen från den, bland annat SM-final, matcher i Nordiska Mästerskapen och Euroball, säger Tyson Guillen och minns tillbaka.

Är Kristianstad Predators ett lag för Superserien?
– Stundtals, ja, vi har ett bra lag och en bra organisation, och kommunen visar att den satsar på oss. Samtidigt tappar vi spelare varje år till college i USA, så vi behöver satsa med den egna plånboken också för att skaffa både fler spelare och ledare. Det är ett beslut för styrelsen, och spelarna kommer givetvis också att få säga sitt – om det blir aktuellt. Första ska vi vinna hemma mot Arlanda på lördag!

Martin Hesselgren, head coach i Arlanda Jets, tror inte förra årets final betyder något på lördag.

– Nej, vi har tappat spelare och är ett annat lag i dag. Jag har hört att Kristianstad också har tappat spelare. Vi har en stark defensiv och enligt mitt tycke seriens bästa quarterback i Olle Hesselgren, samt en O-Line med erfarenhet från Superserien, säger Arlanda-coachen som inte räds den långa resan ned till Kristianstad:

– Nej, vi åker tåg, drygt dyra timmar, så vi slipper sitta i en buss och åka sex-sju timmar. Vi kommer fram i god tid och hinner förbereda oss väl.

Säsongen så här långt?
– Jag är ganska nöjd. Hade hoppats att vi skulle gå obesegrade genom serien, men vi förlorade mot STU vilket inte var något att säga om – de var bättre.

Är Arlanda Jets ett lag för Superserien?
– Nej, vi är en för tunn trupp i dagsläget. Vi var drygt 30 spelare när i började säsongen, nu är vi drygt 20. Vi skulle behöva vara drygt 40 spelare för att klara oss i Superserien. Dessutom skulle vi behöva vara fler ledare och coacher. Men jag fokuserar på att coacha här och nu, det som handlar om framtiden får andra i föreningen ta hand om.