Förhands FNF: Mean Machines går för final!

Friday Night Football: Vinst mot Limhamn Griffins är bara ett mål på vägen till det stora målet för Stockholm Mean Machines säsongen 2017: SM-final!

– Vi hade semifinal som mål från början, men så bra som vi har spelat senaste tiden har vi bestämt oss för att ändra målet till final, säger headcoach Fredrik Pilbäck och utvecklar vidare:

– Vi har fjorton nya spelare i laget. Utmaningen har varit att spela ihop laget, och det har vi gjort nu. Även i förlustmatcherna mot Örebro och Carlstad spelade vi bra, även om det inte var hela matchen. Mot Uppsala och Tyresö höjde vi spelet ytterligare och vi gjorde 35 poäng första halvlek mot Tyresö.

Stockholm Mean Machines
och HC Fredrik Pilbäck går för SM-final.
Men först ska Limhamn Griffins besegras borta. 
En nog så tuff uppgift.

Förutom att spela ihop laget är utmaningen enligt Pilbäck att fokusera på det som går att påverka, det vill säga den egna prestationen.

– Det handlar om att stänga ute allt runt omkring som vi inte kan påverka, och fokusera på det vi kan påverka och göra det koncentrerat. Att göra lärdomar under matchen, utveckla spelet och satsa på nästa drive. Här spelar ledarteamet givetvis en viktig roll. Vi har lyckats få ihop det teamet också, så det ser riktigt bra ut.

Första vinsten sedan 2008?
Fredrik Pilbäck är övertygad att det kan bli en första vinst mot Limhamn sedan 2008:

– Vi har lite bättre defensiv, lite bättre offensiv och faktiskt också lite bättre specialteams än Limhamn. Vi är på hela taget något bättre än förra året, medan Limhamn är något sämre. Vi ledde över dem i båda matcherna förra året, men förlorade till slut. Det gör vi inte den här gången, speciellt inte om vi kan få deras quarterback att kasta långa bollar. Han har kastat många långa i år, men det är inte många som gått fram.

Den 8 juli på Behrn Arena i Örebro får vi se om Stockholm Mean Machines headcoach Fredrik Pilbäck får rätt i sin målsättning för säsongen 2017.

Där och då spelas SM-finalen.

Matchen Limhamn Griffins-Stockholm Mean Machines sänds direkt med start 18.20 i CMore och TV4 Sport.