CFL Combine SWEDEN: Niklas Rosander, DL

Niklas Rosander från Borås Rhinos är en av de spelare som kommer delta på CFL Combine i Norrköping söndagen den 12 januari.

– Mina förväntningar och mål för dagen är först och främst att jag ska prestera till min bästa förmåga. Jag hoppas också att eventet lockar till sig publik som vill se några av Sverige bästa talanger tävla om en plats till Kanada. Det är kul att CFL vill göra denna satsning, det är ett lyft för den amerikanska fotbollen i Sverige!

Niklas Rosander inledde den amerikanska fotbollskarriären med Norrköping Panthers 2011. Det hann bli spel också i Nyköping Baltic Beasts samt i utvecklings- och juniorlandslaget innan han 2013 flyttade till USA för spel med St. Norbert College Green Knights i De Pere, Wisconsin, 10 minuter från amerikanska fotbollsmeckat Green Bay.

På college blev det främst spel på den defensiva linjen, en position Niklas spelat mest på under karriären, och på St. Norbert College hann han också med att vinna två conference championships i Midwest Conference. I Borås Rhinos, som Niklas spelat för efter att ha tagit examen och återvänt från USA, har det blivit spel på allt från den defensiva linjen till linebacker och fullback.

CFL Combine SWEDEN i Maxihallen i Norrköping är en unik möjlighet att ta sig vidare till en sista uttagning i Kanada den 26-28 mars 2020 och drömmen om ett proffskontrakt med CFL, Canadian Football League. Uttagningen äger rum den 12 januari från kl. 11 till 15 och är öppen för besökare. Uttagningen kommer också livesändas på SolidSport. Mer information om uttagna spelare och om CFL Combine SWEDEN hittar du här.