Alla tror på SM-guld

Det är mycket som skiljer mellan de fyra lagen som spelar SM-final på Behrn under lördagen. Men en sak förenar dem: De tror alla på SM-guld!

Dan före dan var det pressträff i Örebro.

Lagen ställde upp med varsin coach och en spelare. Utom Örebro Black Knights damer som skickade två: Caroline Gerelius och Charlotte Gredenborn.

Emmelie Ahlskog, Stockholm Mean Machines samt Caroline Gerelius och Charlotte Gredenborn, Örebro Black Knights, vid damernas nya SM-pokal.

Foto: Thomas Björn

– Jag tror det blur jämnt, men jag tror att vi vinner, eller hoppas att vi vinner i alla fall. Kanske 24-14, säger Caroline Gerelius, och får direkt mothugg av Stockholm Mean Machines Emmelie Ahlskog:

– Det blir tajt, tufft och defensivt. Vi vinner med 16-14!

På herrsidan siktar Carlstad Crusaders på sitt åttonde raka SM-guld.

Örebro Black Knights hoppas på föreningens första.

Fokuserar på spelet

Ingen av coacherna, varken Tracey Gere i Carlstad Crusaders eller Aaron Fiddler i Örebro Black Knights, ville dela med sig av något förhandstips, eller “spekulera” som de uttryckte saken på pressträffen.

– Vi fokuserar på vad vi behöver göra för att att vinna, inte på själva resultatet, säger Tracey Gere, fast då på sitt modersmål amerikanska, och Aaron Fiddler, född och uppvuxen i West Virginia, nickade instämmande.

Markus Persson, Carlstad Crusaders, och Jonathan Gihl, Örebro Black Knights, ser förstås fram emot finalen, men också mot att få hämta (minst) varsin utmärkelse i pausen av damfinalen tidigare på dagen.

Då delas nämligen herrarnas MVP-utmärkelser ut. Båda är nominerade, fast i olika kategorier: Persson i Årets DB och Årets Special team-spelare, och Gihl i den senare.

En tuff match även där med andra ord.